top of page
Zoeken
  • mooskipooski

Het gemis..

Gisteren hebben wij 1 van onze katten laten inslapen. Dit klinkt niet fijn 'laten inslapen' maar altijd nog beter dan het woord 'euthanasie'. Inmiddels zijn er al een aantal katten van ons aan de grote reis begonnen.. maar iedere weer is het toch weer een zwaar moment.


Gypsy. De dierenarts keek bedenkelijk na de uitslagen van het bloedonderzoek. We moesten haar laten gaan. Verstand zegt: ok.. Gevoel zegt: nee.. we gaan het uitstellen. Maar als eigenaar moet je altijd kiezen wat voor het dier het beste is....laat haar gaan...

We nemen afscheid. Gypsy slaapt heel rustig in en je weet: het is goed zo.

Je leeft in een roes...net zoals bij een uitvaart van mensen...alles moet je gaan regelen want met dit onverwachtse scenario hadden we geen rekening gehouden.

Gypsy mee naar huis genomen om haar daar nog een nachtje te houden zodat de andere dieren afscheid konden nemen. Het voelt voor ons alsof ze er nog een beetje bij is. Het voelt goed dat de dieren haar vaarwel hebben 'gesnuft'. Dat geeft ons rust. Ze slaapt zo rustig en vredig.... We praten nog wat na en halen herinneringen op. Gelukkig hebben we nog heel veel foto's van haar voordat zij ziek werd.


Gypsy was een getraumatiseerde kat die als kitten op straat is gedumpt. Gelukkig heeft ze 7 jaren warmte, liefde en aandacht gekregen. Dat koesteren we. Ze liet zich niet vaak zien, maar toch was ze aanwezig op haar manier. Haar onzekere miauw, haar zachte kopje om de hoek van de deur om te checken of er geen gevaar was zodat ze naar buiten kon. Of om een stukje kip of een beetje slagroom te pikken bij ons.


En dan kom je thuis met een leeg mandje en slaat het gemis toe. Dit gemis heeft een plekje nodig en we weten dat het ook een plekje gaat krijgen.


Een afscheid van jouw maatje is onvermijdelijk. Denk nu alvast na over het afscheid. Maak alvast mooie foto's zoals jouw maatje nu is. Een moment van afscheid kan er ineens zijn. Door onze ervaring weten we dat een goed en mooi afscheid onmisbaar is bij het verlies van jouw maatje. Het helpt je in het rouwproces.20 januari 2023..


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Iedere gebeurtenis in ons leven geeft ons aan dat we verder moeten maar kan ook een begin zijn van een nieuwe andere fase of stap je ons leven. Deze gebeurtenissen zijn niet altijd even acceptabel maa

bottom of page