top of page
Zoeken
  • mooskipooski

Welkom in de wereld van…..

Emoties zijn eigenlijk onbestuurbaar, niet te vangen en in een doosje te stoppen.

Ze kunnen ineens tevoorschijn komen op een totaal onverwachts moment zonder dat je beseft waarom die emotie zo heftig is.


Zo heb ik eergisteren te horen gekregen dat “Elvis” - ons adoptie zeehondenkindje - plotseling was overleden. Elvis was een zeehond puppy die we in slechte conditie van het strand hadden afgehaald en vervoerd naar de zeehondenopvang. Daar bleek hij inderdaad ernstig ziek te zijn en het was maar de vraag of hij het zou halen. Met zorg, medicatie en aandacht kwam hij er bovenop. We zijn regelmatig bij hem langs geweest. Hij was een vechter. Dat dachten we.


Plotseling overleed hij. Een schok voor zowel de verzorgers als voor ons.

Direct nadat ik het nieuws hoorde rolden de tranen over mijn gezicht. Ik had mijn emoties totaal niet onder controle en schrok van mijn eigen heftige emotionele reactie.

Daar ging ik over nadenken. Ik herleid mijn emotie flow aan de afgelopen 6 maanden waarbij we 2 van onze katten ook plotseling kwijt raakten door overlijden. Het overlijden van Elvis kwam ook als een donderslag bij heldere hemel. Het plotselinge verlies. Dat was de link naar mijn intense emoties.

11 mei 2023 10.30 uur R.i.p. lieve Elvis..... 11 mei 2023 - 17.00 uur Elvis in de wolken...


Al het verdriet & emoties kwamen als een waterval er uit. Mijzelf gewoon die ruimte gegeven en het toegelaten. Alles is nu weer geheel onder controle....


Het blijft bijzonder: zo’n moment die totaal anders uitpakt dan je eigenlijk verwacht van jezelf.


Welkom in de bijzondere wereld van rouw, verdriet en emoties……..


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lotje..

Comments


bottom of page